Etiketter
balsamvinäger, bulgur, kyckling, mozzarella, rödlök, sallad, tomat, zucchini
Lättpanerad kyckling med bulgur och grönsaksfräs
2 portioner
200-300 g kycklingfilé
Lite vetemjöl
1 msk olja
Salt och peppar
Santa Maria BBQ & Mesquitekrydda eller annan liknande
2 portioner fullkornsbulgur
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2-1 rödlök
1-2 tomater
1 bit zucchini
1 bit mozzarella
1 msk spad från soltorkade tomater
2 tsk balsamvinäger
Sallad
1. Börja med att koka bulguren i vatten och kycklingbuljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.
2. Häll sedan upp lite vetemjöl på ett fat. Skär kycklingfilén på längden i lagoma bitar, salta, peppra och krydda sedan med Santa Marias BBQ & Mesquitekrydda eller annan liknande krydda du gillar. Vänd sedan i mjölet och stek i 1 msk olja på medelvärme.
3. Hetta upp lite mer olja i en annan stekpanna. Hacka löken och dela tomaten och zucchinin. Fräs en stund i stekpannan. När bulguren är klar, blanda då ner det i stekpannan och rör om allt ihop. Dela mozzarellan och strö över. Häll sedan över spadet från soltorkade tomater och balsamvinägern och rör om.
4. Servera kycklingen med bulgur och sallad.