Etiketter

, , , , , , ,

Lättpanerad kyckling med bulgur och grönsaksfräs
2 portioner

200-300 g kycklingfilé
Lite vetemjöl
1 msk olja
Salt och peppar
Santa Maria BBQ & Mesquitekrydda eller annan liknande

2 portioner fullkornsbulgur
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2-1 rödlök
1-2 tomater
1 bit zucchini
1 bit mozzarella
1 msk spad från soltorkade tomater
2 tsk balsamvinäger
Sallad

1. Börja med att koka bulguren i vatten och kycklingbuljongtärning enligt anvisningar på förpackningen.

2. Häll sedan upp lite vetemjöl på ett fat. Skär kycklingfilén på längden i lagoma bitar, salta, peppra och krydda sedan med Santa Marias BBQ & Mesquitekrydda eller annan liknande krydda du gillar. Vänd sedan i mjölet och stek i 1 msk olja på medelvärme.

3. Hetta upp lite mer olja i en annan stekpanna. Hacka löken och dela tomaten och zucchinin. Fräs en stund i stekpannan. När bulguren är klar, blanda då ner det i stekpannan och rör om allt ihop. Dela mozzarellan och strö över. Häll sedan över spadet från soltorkade tomater och balsamvinägern och rör om.

4. Servera kycklingen med bulgur och sallad.

20120901-212916.jpg