Etiketter

, , , , , , , , ,

Matvete är helt klart en av mina favoriter men vi brukar alltid bara koka det med buljongtärning. Men igår testade jag för första gången det här receptet, supergott!

Tomatkokt matvete med kyckling
2 stora portioner

1-2 kycklingfiléer
Valfria kryddor (jag hade Santa Maria BBQ & Mesquite)
Salt och peppar

1 gul lök
1/2 dl tomatpuré
0,75 dl chilisås
3,5 dl vatten
1/2 kycklingbuljongtärning
2 dl matvete
1 krm salt
Färsk basilika
Sallad

1. Sätt ugnen på 200°

2. Finhacka löken och fräs i olja tillsammans med tomatpuré i en kastrull. Blanda sedan ner chilisås, vatten, kycklingbuljongtärning och salt. Låt koka upp.

3. Tillsätt matvete och låt det puttra i 15-20 minuter, matvetet ska vara mjukt. Klipp sedan över basilikan.

4. Skär kycklingen i mindre bitar och krydda, salta och peppra på båda sidor. Stek sedan på hög värme i olja så att kycklingen får en yta, den ska inte vara genomstekt.

5. Sätt kycklingen i en ugnsfast form och låt den gå i ugnen tills den är genomstekt. Ungefär mellan 10-20 minuter men det är bäst att kolla allt eftersom.

6. Servera matvetet med kycklingen och en god sallad!

20130826-182815.jpg

20130826-182809.jpg

20130826-182827.jpg