Etiketter

, , , , , , , , , , , , ,

Den här rätten är hyffsat enkel och riktigt god vardagsmat. Remouladen passar väldigt bra och är pricken över i:et!

Havrepanerade fiskpinnar med curryremoulad
4 portioner

500 g vit fisk (t.ex. kolja, sej, torsk)
2 ägg
ca 2 dl havregryn
ca 1 dl solroskärnor
ca 2 dl dinkelmjöl
Salt och peppar

8 potatisar
1 rödlök
2 morötter
Olja

1 äpple
1/2 dl färskost
1 1/2 dl yoghurt
1/2 dl finhackad syltlök
1 tsk curry
Salt

1. Sätt ugnen på 225°. Skiva sedan potatis, rödlök och morötter och sätt det i en ugnsform. Ringla över olja och krydda med valfria kryddor. Sätt sedan in i ugnen i 50 minuter.

2. Dela fisken i lagomt stora bitar. Vispa upp äggen. Lägg havregryn och solroskärnor på en tallrik och mjölet på en annan. Blanda ner en tesked salt med mjölet. Vänd först fisken i ägget, sen i mjölet och sist i havregrynblandningen.

3. Stek fisken på båda sidor i smör/olja så att de får fin yta och blir genomstekta.

4. Riv äpplet och blanda ihop med färskost, yoghurt, syltlök och curry. Smaka av med salt.

20130128-201228.jpg