Etiketter
ägg, äpple, curry, dinkelmjöl, färskost, fisk, havregryn, kolja, morötter, philadelphiaost, potatis, solroskärnor, syltlök, yoghurt
Den här rätten är hyffsat enkel och riktigt god vardagsmat. Remouladen passar väldigt bra och är pricken över i:et!
Havrepanerade fiskpinnar med curryremoulad
4 portioner
500 g vit fisk (t.ex. kolja, sej, torsk)
2 ägg
ca 2 dl havregryn
ca 1 dl solroskärnor
ca 2 dl dinkelmjöl
Salt och peppar
8 potatisar
1 rödlök
2 morötter
Olja
1 äpple
1/2 dl färskost
1 1/2 dl yoghurt
1/2 dl finhackad syltlök
1 tsk curry
Salt
1. Sätt ugnen på 225°. Skiva sedan potatis, rödlök och morötter och sätt det i en ugnsform. Ringla över olja och krydda med valfria kryddor. Sätt sedan in i ugnen i 50 minuter.
2. Dela fisken i lagomt stora bitar. Vispa upp äggen. Lägg havregryn och solroskärnor på en tallrik och mjölet på en annan. Blanda ner en tesked salt med mjölet. Vänd först fisken i ägget, sen i mjölet och sist i havregrynblandningen.
3. Stek fisken på båda sidor i smör/olja så att de får fin yta och blir genomstekta.
4. Riv äpplet och blanda ihop med färskost, yoghurt, syltlök och curry. Smaka av med salt.