Idag är det tydligen äggets dag hehe och helt ovetandes om det blev det äggmacka till frukost och omelett till lunch! Omeletten blev väldigt god så jag lägger upp receptet här.
Omelett med korv, zucchini och fetaost
2 portioner
1 korv med hög kötthalt (jag hade 98%)
4-5 cm zucchini
1/2 rödlök
1 bit fetaost
4 ägg
3 msk mjölk
1 tsk italiensk krydda (t.ex. basilika eller timjan)
Salt och peppar
1. Slanta korven och hacka zucchinin och rödlöken. Fräs allt i olja så att löken blir glansig.
2. Vispa ihop ägg, mjölk, krydda och salt och peppar och slå det sedan över korven och grönsakerna.
3. Stek omeletten på medelvärme tills den stelnat, det tar runt 5-10 minuter.
Vin, mat, Alsace skriver:
Snygg och sympatisk blogg! Kul recept på korv-omelett. Jag ska försöka testa det som lunch en kall dag…
Ica:s Byffe hade för några månader sedan ett recept på ungsomelett. Vi brukar göra den omeletten för att den både är enkel och god. Man tar (stekt) potatis, feta och körsbärstomater. Lägger det i en ungsfast form, fyller på med omelettsmet och gräddar tills det är färdigt. Gott.
/Roland
kanslaostochkarlek skriver:
Tack! Och tack för receptet, det lät gott, ska testa det någon gång :)