Etiketter
banan, blåbär, gröt, grekisk yoghurt, hasselnötter, havregryn, kanel, mjölk, vanilj, vaniljpulver
Testade ugnsbakad gröt för första gången i morse, väldigt gott men det passar nog bäst på helgen eftersom det tar runt 20 minuter att göra. Funkar också bra som mellanmål!
Ugnsbakad gröt med blåbär och banan
1 portion
1 dl havregryn
1/2 dl mjölk
1/2 banan
1 tsk kanel
2-3 msk blåbär
1 krm vaniljpulver
6-7 hasselnötter
1. Sätt på ugnen på 225°
2. Mosa bananen och blanda tillsammans med havregryn, mjölk, kanel, blåbär och vaniljpulver. Smörj en portionsform och häll ned smeten.
3. Hacka nötterna och sprid ut ovanpå, sätt sedan in i ugnen i 12-15 minuter.
4. Servera med något kallt, jag hade grekisk yoghurt blandat med agave och vaniljpulver.