Etiketter

, , , , , , , ,

Första gången jag gjorde grahamsgröt var för ett par, tre månader sen men jag hade helt glömt bort det, tills veckan då den gjorde comeback. Och vilken återkomst sen, tre av veckans fem första frukostar blev den här gröten, för den var sååå god :)

Grahamsgröt med blåbär och vanilj
1 portion

1/2 dl grahamsgryn
2,5 dl vatten (eller mjölk)
1/2 krm salt
1/2 dl blåbär
1 krm vaniljpulver
ev. 1 äggvita

1. Koka upp vatten/mjölk och salt. Vispa sedan ner grynen under omrörning. Låt det koka upp och sänk sedan värmen och låt det puttra i 5 minuter. Rör om då och då.

2. När gröten har bra konsistens, blanda ner blåbär, vaniljpulver och eventuellt äggvita och rör om.

Jag åt min med en blandning av bär (hepatit A-bär!?), keso, kvarg, mjölk, kokos och solroskärnor!

20130413-150613.jpg