Etiketter

, , , , , , ,

Receptet på marinaden till fisken är Leila Lindholms, men förra helgen testade vi att göra den på hälleflundra och det var minst lika gott! Det här är verkligen min typ av mat :)

Marockansk hälleflundra med bulgursallad
2 portioner

2 portionsbitar hälleflundra
1 vitlöksklyfta
1,5 msk honung
4 msk olja
1 tsk spiskummin
2 msk hackad koriander
Flingsalt och svartpeppar

2 portioner bulgur
1 avocado
1 apelsin
10 coctailtomater
Nötter
Grekisk yoghurt

1. Sätt ugnen på 150°. Koka sedan bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.

2. Gör marinaden: Finhacka vitlök och blanda med honung, olja, spiskummin och koriander. Pensla sedan på fisken.

3. Stek hälleflundran i en grillpanna så att den får fina ränder. Efterstek sedan den i ugnen tills innertemperaturen är 48°. Det tar mellan 10-20 minuter.

4. Bulgursallad: Filéa apelsinen och skiva avocado och coctailtomater. Blanda sedan med bulgur och toppa med hackade nötter.

5. Servera fisken med bulgursallad och grekisk yoghurt!

20130622-131213.jpg

20130622-131204.jpg

20130622-131220.jpg

20130622-131233.jpg